Bonfilet Entegre Et Tesisleri

İnşaatına 2007 yılında başlanarak 2010 yılında tamamlanan İstanbul - Gürpınar'daki Bonfilet Entegre Et Tesisleri, bu alanda Türkiye'de AB normlarındaki ilk tesis olma özelliğini taşımaktadır. 7.242 m²''lik bir arazi üstüne kurulan tesis, 10.465 m² kullanım alanına sahiptir.

Yüksek teknolojinin tüm imkânlarının insan sağlığı için kullanıldığı Bonfilet Entegre Et Tesisleri'nde; lezzetten, sağlıktan ve hijyenden ödün vermeden üretim yapılmakta, ürünler Avrupa standartlarına uygun olarak, çiftlikten market rafına kadar tüm aşamaları ile izlenebilirlik zincirinde takip edilmektedir.

Üretim

Bonfilet tesislerinde et üretimi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türk Gıda Kodeksi yönetmelik ve tebliğlerine, uluslararası et üretim standartları ve İslami usullere uygun olarak yapılır.

Bonfilet, hammaddenin temininden, ürünün raftaki yerini almasına kadar yaşanan her sürecin hayati önem taşıdığını bilir ve bu zincirinin her halkasında azami titizlik göstermeyi en önemli ilkesi olarak benimsemiştir.

 

  • Hammadde Temini


    Bonfilet’in et üretiminde kullandığı tüm büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar, Anadolu ve Trakya yaylalarında yetişen menşei şahadetnamesine (besiciden alınan, hayvanın yerli olduğunu kanıtlayan ve üretim yerini gösteren belgeye) sahip, ırkı ve kökeni belli, yüzde yüz yerli besi hayvanlarıdır.

    Mikrobiyolojik ve fiziki kontrollerden geçirilen hayvanların kesimleri İslami usullere uygun bir şekilde, birinci sınıf tesislerde uzman veteriner hekimlerin kontrolünde gerçekleştirilmektedir.

  • Et Kabul


    Özel soğuk araçlarla getirilen karkas etler, robot eller vasıtasıyla insan eli değmeden Bonfilet tesislerine girer. Veteriner kontrolünden geçirilerek Bonfilet tesislerine giren karkas etler ilk olarak barkodlama işlemine tabi tutulur. Böylece etin ve ürünlerin izlenebilirlik süreci en baştan garanti altına alınmış olarak soğuk atmosfer depolarına alınır.

  • Karkas Etten İşlenmiş Ete


    Bonfilet’in üretim bölümüne girme yeterliliğini almış olan karkas etler, fiziki denetim ve laboratuvar kontrolünden geçirildikten sonra, Dana, Kuzu, Köfte ve Döner ürün gruplarına göre sınıflandırılarak, parçalama, trimleme ve ürün işleme hatlarına girer.

  • Paketleme


    Üretim aşamasının ardından, ürünler kullanım şekline göre Vakum, M.A.P. ve Spiral Freezer teknolojileriyle ambalajlanır.

    divider

    Vakum Paketleme
    Ürünler cinsine göre paketleme materyali içerisine el değmeden yerleştirilir, paket içindeki hava vakum yöntemiyle emilir ve ağzı hava almayacak şekilde özel makine ile kapatılır. Böylece aerobic bozulmalara neden olan  mikroorganizma ve oksijen kaynaklı bozulmalar önlenir ve ürünün raf ömrü uzatılmış olur.

    divider

    M.A.P.
    M.A.P. (Modified Atmospher Packing) yöntemi, gıdaların raf ömrünü uzatmaya yönelik bir gıda teknolojisidir. Bu yöntemde, PP (Polypropilen) kap içerisindeki hava, vakum yöntemiyle emilir. Emilen havanın yerine, yine atmosferde bulunan gazlardan (oksijen, karbondioksit ve azot) oluşturulan özel bir karışım doldurulur. Daha sonra, ürünü dış atmosfer ortamından tamamen ayıran ve doğal görünümüyle net olarak gösterebilen şeffaf filmler kaplanır. MAP teknolojisiyle paketlenen ambalajlarda satılan ürünlerde denetim kolaylığı, ürün standardı, ürün kimliği, hijyen garantisi gibi tamamen tüketici dostu avantajlar vardır. Etin ilk günkü tazeliğini 0-4° derecede 10 gün, -18° derecede 6 ay boyunca korumasını ve besin değerini kaybetmeden tüketilmesini sağlayan MAP ambalajlı ürünler %100 gıda güvenliğine sahip ürünlerdir.

    divider

    Spiral Freezer
    Ürünler -45 °C'lik spiral freezer içerisinde ani şoklama ile dondurulur. Dondurulmuş ürünler otomatik makinelerle el değmeden paketlenir ve  -20.5 °C'lik depolara alınır. Satış noktalarına -18 °C'lik ısı rejimi olan araçlar ile ulaştırılır.

Bonfilet Kalite ve Güvencesi

  • İdeal Üretim Koşulları


    Hammaddelerin et ürünlerine dönüşmesi +4 derecelik bir ortamda gerçekleşir. Bonfilet’in üretim tesislerinde uygulanan gıda üretimi ve hijyen kontrol programları, veteriner hekimler denetiminde ve uluslararası standartlardadır. Kalite departmanı, üretim personelini sürekli olarak eğitime tabi tutar. Üretim aşamaları, insan sağlığını etkileyecek olumsuz şartların kontrol altında tutulmasını sağlayan ve bu noktaları tanımlayan HACCP kuralları çerçevesinde düzenlenmiştir.

  • Barkodlama ve Etiketleme


    Bonfilet ürünleri, büyükba ve küçükbaş hayvanların temininden başlayan ve nihai tüketicinin sofrasına kadar uzanan tüm süreçte, kullanılan barkodlama ve etiketleme sistemi ile izlenebilirliğe sahiptir. Firma bilgileri, ürün bilgisi, üretici kodu, parti numarası, ambalajlama tarihi, son kullanma tarihi, üretim tarihi ve saati, hangi vardiyada üretildiği, imalatın hangi grup karkas etlerden yapıldığı ve karkasın hangi bölgeye ait olduğuna dair bilgilere ulaşılabilmektedir.

    Ürün kombine kimliği ve parti numarası bilgileri, şirket içi denetim olanağı sağlamasının yanı sıra, iş ortaklarımızdan tüketicilerimize kadar herkesin erişebilmesine açıktır. Bu sayede, raftaki ürünün hammadde tarihçesi de tespit edilebilmektedir

  • Soğuk Zincir


    Ürünlerin işlenmesi ve muhafaza edilmesi kadar, sevkiyat aşamasıda son derece önemlidir. Ürünler teknolojinin son imkânları ile donatılmış frigorifik araç filosu ve bu konuda özel olarak eğitilmiş personel tarafından soğuk zincir   muhafaza edilerek tüketim noktalarına ulaştırılır. Böylece ürünün görünümü ve lezzetinin yanı sıra sağlık koşullarının da korunmasını sağlanır. Dağıtıma çıkan araçların ısı göstergeleri uydu takibiyle izlenir ve ürünlerin satış noktasına ya da tüketiciye ideal koşullarda ulaşması sağlanır.

Dağıtım Kanalları

  • Ev içi tüketim (Perakende)


    Bonfilet'in, ev içi tüketime yönelik perakende ürünleri paketlenmiş taze et ve dondurulmuş et olmak üzere iki ana gruptan oluşmaktadır. Paketlenmiş ürün grubunda, taze et, dondurulmuş ürünler ve hazır yemekler yer almaktadır. Dondurulmuş ürün grubunda ise ……………………….... yer almaktadır.

  • Ev dışı tüketim (Toplu tüketim)


    Bonfilet'in toplu tüketim ürun grubu, HORECA (Hotel, Restoran, Catering) sektörünün kaliteli ve sağlıklı et ihtiyacını karşılamaya yöneliktir.

    Dondurulmuş ürünler ile taze karkas ve taze paketlenmiş etlerden oluşan bu ürün grubunda özenle üretilen etler; otel, restoran, kafe, catering gibi toplu tüketim noktalarına Bonfilet kalite ve güvencesiyle ulaştırılır.